Book review små mennesker store drømme Anne Frank
Books,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Små mennesker store drømme – Anne Frank

Små mennesker, store drømme – Anne Frank

*This book review will be in Danish since I received the Danish version

Jeg modtog et anmeldereksemplar af “Små mennesker, store drømme – Anne Frank” fra Forlaget Albert mod en ærlig anmeldelse af værket.

Lille Anne Frank

Serien om “små mennesker, store drømme” handler om personer, der har gjort indtryk i verdenshistorien, set fra et børneperspektiv. Det er bøger, der introducerer disse kendte personligheder som børn med store drømme. Illustrerede bøger om store navne og historien bag dem.

Bøgerne er flot indbundne med sort ryg og små numre, så man kan følge med i samlingen derhjemme. De fleste voksne kender historien om Anne Frank, den lille jødiske pige, hvis dagbog om livet under 2. verdenskrig blev verdenskendt efter hendes død. Her er fortællingen målrettet børnene.

Da vi møder den lille Anne i “Små mennesker, store drømme” bogen, er hun en lille pige. Vi får lidt at vide om Annes liv inden hun som lidt større pige bliver nødt til at leve i skjul med sin familie. Herefter får vi lidt at vide om Annes dagbog, hvordan hun brugte den og hvad hun skrev om. Anne drømte om at blive forfatter samt at der ville komme mere fred i verden.

Book review små mennesker store drømme Anne Frank

Små mennesker, store drømme i billeder

Hvor bogen i samme serie om David Bowie var rigtig fint illustreret, er tegnestilen i bogen om Anne Frank, et endnu bedre match til fortællingen. Billederne er detaljerede og holdt i sort/hvid. Det passer fantastisk godt til ideen om Anne Franks tid og de historiske vingesus omkring hende. Illustrationerne er samtidig med til at gøre Anne til en pige med mere at byde på end sin dagbog.

Teksten er velskrevet og formår at fortælle læseren lidt om, hvad der skete med Anne og hendes familie. Dog uden at det bliver for stort, dystert og ukonkret. Der dvæles ikke ved livet i koncentrationslejren, men vi får historien om før og lidt efter og det er så fint.

Historien om Anne Frank er selvfølgelig ikke en klassisk happy ending. Men har du børn, der godt kan klare at tale om de lidt tungere emner og er nysgerrige på verden er “Små mennesker, store drømme – Anne Frank” en rigtig god bog til samlingen.

Udover at være oplagt til højtlæsning eller “kig selv billeder”, kan man måske lave en lille dagbog med sit barn, ligesom Anne. Her kan man skrive ned, hvad man selv drømmer om og måske går det i opfyldelse en dag.

Har du/I læst nogle af “små mennesker, store drømme” bøgerne? Fortæl mig gerne, hvilken der er jeres favorit, her i kommentarfeltet! Jeg glæder mig til at høre hvad I synes.

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D