Books,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Bevægelse af Susse Wold

Anmeldelse af Bevægelse af Susse Wold

This review will be in Danish, since the book is only published in Danish.

Dette er min anmeldelse af Susse Wolds seneste bog ’Bevægelse’. Jeg købte bogen i forbindelse med en signering i en boghandel i Aarhus. (Billedet er lånt fra Susse Wolds private Facebook profil).

Susse Wold signerer Bevægelse i Aarhus

Jeg har for nogle år siden læst hendes første samling af erindringer, ’Fremkaldt’. Min mor havde lånt den på biblioteket til en ferie og jeg var løbet tør for læsestof allerede da vi ramte den første tyske rasteplads. Da jeg opdagede at Susse Wold havde endnu en bog på vej og hun tilmed ville signere den i Aarhus, hvor jeg bor, var det en oplagt mulighed for at investere i endnu en bog. 

Om ’Bevægelse’

Bevægelse er Susse Wolds anden bog og er en biografisk samling af vigtige øjeblikke i hendes liv. Med udgangspunkt i ordet ’bevægelse’ fortæller Susse om at elske, at miste, at flytte grænser og turde springe ud i livet – også som 80 årig.

Jeg må hellere starte med et par disclaimers. Det er sjældent jeg læser biografier eller det der minder om det, og jeg er stor fan af Susse Wold. Jeg har set hende i film fra jeg var helt lille og drømte om at blive ligesom hende (jeg mener, har du fx set ’Sommer i Tyrol’? Hun var bad-ass). Da jeg så læste om hendes liv i ’Fremkaldt’ var jeg om muligt endnu større fan.

Boganmeldelse Bevægelse af Susse Wold

Fra Hawaii til Fiskerhytten

Bevægelse er, hvor cheesy det end måtte lyde, end utroligt bevægende bog. Jeg var igennem en stor del af følelses-registret da jeg læste om Susses oplevelser. Hvert kapitel er centreret om en bestemt tid, periode eller oplevelse og er krydret med små anekdoter og situations beskrivelser. Fra Hawaii til Fiskerhytten er man med hele vejen og får et indblik i Susses liv. Der er både op- og nedture og  erindringer er blandet med tanker om fremtiden.

Noget af det virkeligt fremragende ved bogen er den humoristiske tilgang Susse har til sine egne oplevelser. Jeg grinte højt flere gange, især når også husbonden Bent blev involveret eller temperamentet kom frem. Der er mange forskelle mellem det liv der er beskrevet i Bevægelse og mit eget. Men  det var alligevel nemt at relatere til den menneskelige kontakt og nogle af de tanker man gør sig om livet, hele vejen igennem.

Der er så mange skæbner af forskellig karakter beskrevet i denne bog at det er mere og større end forfatteren selv. Bogen får en almengyldighed i fortællingerne. Bl.a. om lærerne fra kostskolen, samlivet med Bent og tilfældige møder der bliver til livslange venner.

En perfekt søndags-bog!

Man behøver ikke kende Susse Wold eller læse meget, for at kunne lide Bevægelse. Det er en helt igennem perfekt bog at tage med sig i sommerhuset, på stranden, på ferien eller på sofaen når man gerne vil slappe af. Den er nem at læse, sproget flyder naturligt og der er mange spændende fortællinger gemt i bogen.

Jeg kan varmt anbefale at læse Susse Wolds Bevægelse hvis du er på udkig efter en behagelig og rørende læseoplevelse der samtidig udfordrer og inspirerer dig!

Har du læst Bevægelse endnu? Fortæl mig gerne hvad du synes herunder, jeg glæder mig til at høre fra dig!

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D