Books,  Læser,  Reviews,  Uncategorized

Bog anmeldelse af Skyggeporten af Lene Kaaberbøl

Bog anmeldelse af Skyggeporten

Bog anmeldelse af Skyggeporten af Lene Kaaberbøl, forfatteren bag bl.a. WITCH og Skammerens Datter

“Anna, hjælp mig.

Det er syv år siden Annas mor forsvandt. Nu hører Anna hende kalde og råbe om hjælp. Men stemmen lyder kun i Annas hoved. Er hun ved at blive skør? Eller er hendes mor virkelig fange et sted og har brug for hendes hjælp? Sporene fører gennem Skyggeporten og lige ind i det mørke Anna er så bange for.

Det mørke man kan dø af.”

Teksten ovenfor er lånt fra bagsiden af bogen.

Almindelige Anna

Jeg faldt over Skyggeporten i en lokal genbrugsbutik – den er fra 2006 og dermed bestemt ikke en af de nyeste bøger jeg har læst indenfor fantasy. Den handler om endnu en “Almindelig Anna” (Hvad er der med hovedpersoner i de her bøger? Det er som om de ofte hedder Anna, er totalt almindelige og ikke rigtig har nogle venner… indtil de finder en magisk verden).

Hende her er dog stum, hvilket giver bogen lidt mere dybde fra starten, fordi vi bliver introduceret til Annas verden gennem hendes opfattelse af hvor begrænset den er. Hendes verden er ikke særlig stor. Både fordi hun bor alene med sin far i en lille del af deres ellers store hus, men også fordi hun er stum, ikke har nogen venner og holder sig for sig selv.

Anna møder en ny dreng på skolen og sideløbende med at hun lærer ham at kende, starter dramaet for alvor.

Mødre og magiske portaler

Anna’s mor er der ikke. Men Anna fornemmer hende og synes at hun kalder på hende. En dag falder Anna og hendes nye ven Aian over en portal til en anden verden, hvor alt er anderledes. Måske er Anna’s mor i den verden, fanget, bange og alene?

Spoiler alert – Anna’s mor er der rent faktisk, men slutningen overraskede mig, trods en ellers simpel fantasy handling. Natlandet er langt hen ad vejen det modsatte af den verden Anna kender, og nye regler gælder – også for hende.

Der er action, bøller på skolen, magiske portaler, farverige personer, forældre med hemmeligheder, venskaber og plot twists. For en gangs skyld også i en enkelt bog på omkring 230 sider, og den kan sagtens bære det. Så hvis du leder efter en fin lille stand-alone fantasy fortælling for dig selv eller en tween/teenager du kender, så er Skyggeporten af Lene Kaaberbøl et godt bud.

Den er velskrevet og fantasifuld og både Anna og Aian er relaterbare men tilpas forskellige fra mange andre fantasy-hovedpersoner. Derudover har vi en stum hovedperson, hvilket jeg desværre tror er første gang jeg personligt er stødt på. Men det er absolut et plus i Skyggeporten.

Kunne du lide min bog anmeldelse af Skyggeporten af Lene Kaaberbøl? Husk at du kan gå på opdagelse i min bogreol lige her og se hvad jeg ellers har læst og anmeldt her på bloggen.

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D