Books,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Under huden

This is a book review of Under Huden part 1 and 2 by Pernille L Stenby

*This book review will be in Danish since the book is only published in Danish*

Jeg modtog et anmeldereksemplar af Under huden del 1 og del 2 fra forfatteren mod en ærlig anmeldelse af værkerne. De vil her blive anmeldt samlet.

Boganmeldelse af Under huden af Pernille L. Stenby

(4,5/6 stjerner)

Har du læst min anmeldelse af den første bog i Mestenes serien ”Inkarnation”? Hvis ikke, kan du finde den lige her>> Måske det er en bog for dig?

Handling

Teksten her er lånt fra bagsiden af Under huden bind 1 og 2;

”Pigen i spejlet ligner ikke en Desron.

Når jeg står lænet frem mod glasset, bliver plastikkortet i min brystlomme presset mod mine ar. Hun ligner heller ikke en Mestenes. Der står ’Desron’ og en masse tal på plastikkortet. Det er det, der betyder, at jeg må være her. Det eneste, jeg skal sige, er, at pigen på billedet er mig.

Mestenes har fået et nyt liv på Roevel Akademi, langt væk fra tågen og langt væk fra Ham. Axten hjælper Mestenes med at falde til, men der er ting, som det måske er bedst, at Axten ikke ved. Det er svært at lægge fortiden bag sig, når minderne stadig sidder under huden, og nye kribler frem.”

Mestenes eller Desron

Mestenes, også kaldet Mes, har fået ny identitet som pigen Desron, for at Mes kan blive på Roevel Akademi. Det passer egentlig meget godt for Mes, der føler sig tryg ved sin nye ven Axten og ved underviseren Keemen. Desuden har Mes ikke rigtig andet sted at vende tilbage til.

Så mens Mes vænner sig til livet som Desron, får læseren endnu mere at vide om livet på skolen og den verden serien foregår i. Noget tyder på at der er større ting på spil, som vi også fik løftet sløret lidt for i Inkarnation. Mes, i samarbejde med Axten og Mite, har kastet sig over at finde ud af mere om Mes’ fortid. Noget der ikke altid er lige rart for sidstnævnte, der igen/stadig har masser af flashbacks/anfald af minder. Denne gang er der heldigvis også nogle iblandt, der ikke er så udmattende.

I Inkarnation kunne man til tider blive lidt træt i hovedet af at læse om alle Mes’ anfald indefra, men det er ikke helt så meget i Under huden.

Axten accepterer hurtigt Mestenes’ identitet, hvor Mite har lidt sværere ved det, hvilket giver nogle gode tematiske refleksioner på, identitets- (og køns-) spørgsmål, især i teenagealderen. Det er rigtig fint klaret af forfatteren, at der ikke bliver gået for meget i detaljer, men at det bliver berørt helt naturligt i handlingen.

Roevel Akademi udvider sig

Hvor vi i Inkarnation var travlt optaget af Mes, Axten og Mites verden, får vi i Under Huden åbnet endnu mere op for nogle af de andre karakterer der befolker Roevel Akademi. Vi får også et bredere indblik i Mes’ fortid.

Som læser var det fantastisk at få lidt flere møder med andre end Axten, eftersom der er mange spændende skæbner på akademiet. Da eleverne er inddelt i forskellige grupperinger, får vi også her et dybere indblik i, hvad andre slås med, og det er ikke helt så sort/hvidt for de fleste. Der er nogle virkeligt gode og skarpe personkarakteristikker indimellem, der for mit vedkommende fuldstændigt overskygger Axten. Sidstnævnte er nok bare ikke lige min favorit-fyr. Til gengæld er jeg fan af Mite og hendes udvikling indtil videre.

Der begynder at være karakterer nok til at der reelt er ’liv’ på akademiet, det er skønt.

Noget på spil

Som siderne bliver vendt, bliver det i Under huden tydeligere, at der er noget lusket på færde i kulissen. Eleverne på Roevel Akademi er bekendte med deres fremtidsudsigter, men der går også snak i krogene.

I Under huden bind 2 kommer man virkeligt ud på kanten af stolen i de sidste kapitler. Her er masser af drama, lidt intriger og mysterier der møder hinanden. Det hele kulminerer, da verden udenfor kommer brasende ind på skolen. Nu har Mes og de andre større problemer end trekantsdramaer, ulykkelige forelskelser, dårlige minder og fjendskab til klassekammeraterne.

Kan Mes og de andre fra Roevel Akademi komme helskindet igennem? Jeg aner det ikke, men det er spændende og jeg glæder mig allerede til næste bog i serien. Den er helt sikkert værd at kaste sig over!

Har du læst Mestenes serien af Pernille L Stenby? Hvad synes du om dansk fantasy?

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D