Books,  Performing Arts,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Kirsten Walther – 2 roller et liv

*This review will be in Danish as I read this book in Danish – for my English reviews, feel free to have a look at my entire collection of reviews right here >>

Boganmeldelse af Kirsten Walther – 2 roller. Ét liv

Dette er min anmeldelse af bogen om Kirsten Walther, den kendte danske skuespillerinde også kendt som bl.a. Yvonne fra Olsen-banden eller Karla fra Huset på Christianshavn.

Autobiografi

Denne bog om Kirsten Walther er en autobiografi, skrevet af Anne-Sofie Storm Wesche. Den er skrevet på baggrund af diverse interviews med Kirsten Walther selv, samt andre der har kendt hende.

Vi følger Storm Wesche’s gennemgang af Kirstens liv, fra opvæksten som enebarn over til vejen ind I skuespillerfaget. Vi får anekdoter fra Kirsten Walthers kollegaer og historier om hendes ønsker om at holde privatliv og karriere skarpt adskilt.

Kender du Kirsten Walther?

Du er nok bekendt med hendes arbejde og offentlige person, men som Storm Wesche skriver, er resten af Kirsten Walthers liv, lidt af et mysterie. Hun og manden holdte sig helst ude af pressens søgelys og forsøgte at værne om deres privatliv.

Man får en fornemmelse af, gennem udtalelser fra de, der arbejdede sammen med Kirsten Walther i længere perioder, at privatlivet var lukket land. Også for de fleste kollegaer.

Jeg synes det er en rigtig udmærket autobiografi og den fortalte mig også ting jeg ikke var klar over, om Kirsten Walther. Der er nogle rigtig fine afsnit, der dykker ned i hendes arbejde henimod skuespillerdrømmen. Der bliver også lukket lidt op for privatpersonen Kirsten, men som forfatteren skriver – ikke så meget mere end tidligere muligt.

Mysterie eller fred og ro?

En ting jeg følte var lidt ærgerligt, var da jeg nåede slutningen af denne ganske udmærkede autobiografi. Her roder Storm Wesche med detaljerne omkring Kirsten Walthers (alt for tidlige) død. For mig at se, dukker der unødvendig spekulation op. Måske Storm Wesche har fat i noget, og måske ikke. Men at insinuere alkoholmisbrug eller at Kirsten Walther på anden måde er kommet fra verden af egen hånd, virker lidt som at gribe lidt i luften efter lidt mere skandale og spænding, når det nu ikke vides med sikkerhed.

Vi (offentligheden) kommer aldrig til at vide, helt præcist hvad der skete den aften, og det kommer sådan set heller ikke os ved. Ud fra resten af bogen er det klart og tydeligt for enhver at Kirsten satte pris på sit privatliv.

Så skal vi ikke nøjes med at være glade for det vi fik og ikke spinde flere mysterier? Det er nok den eneste klare kritik jeg har.

Har du læst bogen om Kirsten Walther? Har du en yndlings-Kirsten-karakter eller elsker du bare biografier?

Denne her er hurtigt læst, og kan godt anbefales hvis du er interesseret i en af de mest folkekære skuespillere i Danmarks historie.

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D