Books,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Stålanden Reloaded

*This review of Stålanden Reloaded will be in Danish as I read this book in Danish – for my English reviews, feel free to have a look at my entire collection of reviews right here >>

Boganmeldelse af Stålanden Reloaded

I denne hardcoverbog med et par sammenhængende historier om Stålanden, finder vi vores helt i et møde med rumvæsner med forskellige agendaer. Anders har fået job som vicevært for Onkel Joakim i en af sidstnævntes nyligt indkøbte erhvervsejendomme. Stålanden er på nippet til at blive afsløret, samtidig med at rumvæsnerne gør deres indtog i Andeby. Kan Stålanden holde sin identitet hemmelig? Kan Anders passe sit job som vicevært og samtidig redde Andeby fra en invasion?

Stålanden som sci-fi comic

Jeg må indrømme at Stålanden altid har været en af mine yndlings-helte. Mest fordi han (spoiler-alert) er Anders’ alter ego og Anders bestemt ikke er perfekt. Derudover har han nogle sjove og seje våben.

Stålanden Reloaded er hurtigt læst for den voksne læser. Jeg kan dog forestille mig at en yngre læser vil få bogen til at vare en anelse længere. Selvom det er svært ikke bare at flyve igennem den.

Denne bog i forhold til jumbobøger eller historier i de typiske Anders And blade, har et meget mere comic book agtigt feel. Her er der gjort lidt ekstra ved detaljerne. Med mange store billeder med action og nogle fede superhelte-vinkler på Stålanden i aktion. Den er faktisk lige som en typisk superhelte-tegneserie bør være i den forstand.

Klassisk Stålanden

Plotmæssigt vil jeg ikke sige så meget. Andet end at det både er en klassisk Anders/Stålanden historie men at der også er aliens med til at få det hele op på et højere plan en hverdags-skurkene i Andeby. Der er i øvrigt også en kæmpe supercomputer med, der hjælper Stålanden, hvilket gør det lige lidt sejere endnu og også tilføjer en god portion tør/sarkastisk humor. Det er lækkert med en hel bog dedikeret til Ståland-historier og jeg kan da kun anbefale den, til både store og små Andeby fans. Også selvom det reelt set kun er en enkelt historie, i flere dele.

Hvem er din yndlings superhelt eller favorit fra Andeby? Har du læst Stålanden Reloaded? Jeg glæder mig til at høre dine tanker i kommentarerne herunder!

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D