Books,  Reviews,  Uncategorized

Bookreview: Jack The Ripper – Myths and mysteries

This review will be in Danish, because I received the book from a Danish publisher

*Jeg modtog et eksemplar af bogen, I bytte for en ærlig anmeldelse*

“Myter og mysterier – Jack the Ripper” af Jesper W. Lindberg, er fra Forlaget Tellerup og handler om Jack The Ripper, myten og manden samt mysteriet der den dag i dag omgiver de hændelser der fandt sted i 1888 i Whitechapel, London.

Resume:

Denne bog gennemgår facts og fortællinger omkring myten der omgiver Jack The Ripper, seriemorderen fra London i 1888. Vi følger begivenhederne efterhånden som det griber om sig og i kronologisk rækkefølge. Alle nøglepersonerne bliver introduceret løbende og vi får informationer om politiet, hvordan arbejdet skrider frem samt om befolkningens reaktioner på mordene. Vi får også præsenteret mange af de mistænktes profiler og der lægges op til at læseren selv kan forsøge at svare på spørgsmålet; Hvem var Jack the Ripper?jacktheripper

Anmeldelsen:

Da jeg først havde åbnet for bogen fik jeg den faktisk ikke lagt fra mig før jeg havde læst den færdig. Jeg havde lidt svært ved at holde styr på alle navnene og deres funktioner og tilknytning til mordene undervejs, selvom jeg nu ikke plejer at have svært ved den slags, så det kunne have været rart med nogle opsamlinger undervejs. Som ’let fagbog’ til de større børn, synes jeg den veksler passende mellem myter og fakta, eller hvad der i hvert fald er blevet nedfældet som fakta. For en der ikke kender sagerne så indgående var det i den grad informativt men samtidig spændende, da man fik lov til at følge sagerne kronologisk. Det virker rigtig fint at der undervejs er kort over Whitechapel, så man får illustreret afstande og bedre kan forestille sig gaderne handlingerne udspillede sig i. Kortene bliver dog ikke rigtigt brugt i forhold til hinanden, men er der bare som en henvisning. Det kunne have hjulpet med ‘opsamlingen’ rent visuelt og have gjort bogen mere gennemført som et samlet værk.

Det var en fin bog rent grafisk, men det havde været helt i top hvis det var mere konsekvent med, hvornår man brugte hvilket layout – det virkede mere som en effekt. Men de mørke sider gav en god ramme til indholdets dystre toner.

Der bliver lagt op til at man selv kan tolke lidt på, hvem Jack var og hvordan tingene egentlig er foregået, men som voksen læser føler man sig alligevel ikke helt overbevist om at det er så åbent til fortolkning som det måske var hensigten. Vi finder aldrig ud af hvem der gjorde det, men bogens afsender har nogle klare favoritmistænkte.

Bogen fanger virkeligt pøbelens mentalitet og egenart, og beskriver levende de begivenheder der leder op til de enkelte mord. Der lægges ikke skjul på, hvilke typer folk der begik sig i Whitechapel dengang og det er forfriskende.

Alt i alt en spændende lille ’fagbog’, hvor nysgerrigheden og den indre detektiv bliver vakt – for man skal være vågen hvis man skal følge med her, hvor selv politiet skøjter rundt.

Overall_3_6

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D