Cover Book review Bog anmeldelse den lille projekthåndbog til unge kulturskabere
Books,  Læser,  Performing Arts,  Planner,  Producer,  Reviews,  Uncategorized

Bog anmeldelse: Den Lille Projekthåndbog – til unge kulturskabere

Bog anmeldelse af Den Lille Projekthåndbog – til unge kulturskabere

Den Lille Projekthåndbog til unge kulturskabere fik jeg gennem Tænketanken for Ungekultur ved Slots- og Kulturstyrelsen. Vi er en gruppe unge, der er med til at fremhæve nogle af de bemærkelsesværdige initiativer for, med og af unge kulturskabere og -brugere i Danmark, på politisk plan.

Det er en skøn gruppe unge, med forskellige baggrunde, fra hele landet, og super inspirerende selskab at være i. Et af vores mål er, at gøre det mere overskueligt og tilgængeligt for unge at komme ud over rampen med deres egne kulturevents.

Om den lille projekthåndbog – til unge kulturskabere

Den Lille Projekthåndbog – til ungekulturskabere er udgivet af Frontløberne med støtte fra Tuborgfondet.

“Den Lille Projekthåndbog er en kort udgave af bogen ‘Hack det! Projekthåndbogen til unge kulturskabere’. […] Den bog du sidder med i hænderne, er altså en slags grønspættebog til at lave kulturprojekter, der giver dig og dit team gode værktøjer og råd med på vejen. Den er opdelt i små kapitler, der kort introducerer de væsentligste elementer af at lave et projekt og giver dig værktøjer til at komme videre med din idé, hvis du sidder fast. Resten lærer du undervejs. Så nu er det bare om at komme i gang med at skabe de projekter, du drømmer om.

Bogen er skrevet til unge projektmagere og projektteams, der laver kulturprojekter. Læser du den fra ende til anden, kan den fremstå som en lige vej til at lave et projekt. Men sådan er virkeligheden sjældent. Derfor opfordrer vi til, at du bruger den som et opslagsværk og hopper frem og tilbage mellem de forskellige kapitler […]”

Teksten herover er lånt fra bogens forord

Grønspættebog for eventmagere

Lad mig sige det som det er – denne lille håndbog leverer hvad den lover. Det er ikke en færdig formular samling eller opskrift på, hvordan du skal lave dit event. Men det er en rigtig fin guide, der kommer omkring langt de fleste processer omkring det, at skabe events med andre, fra bunden. Som bogen selv nævner, er der ikke én lige vej til et projekt.

Den Lille Projekthåndbog er en fin samling af metoder fra forskellige typer processer, som Frontløberne har gjort sig bekendt med gennem tiden. Der er vigtige pointer for enhver type arrangement. For det vigtigste denne bog har er alle dens spørgsmål til dig som læser. Her bliver vi spurgt, hvad lige præcis vores projekt skal være og kunne. Samtidig får vi en introduktion til, hvad det vil sige at indgå i et eller flere projektteams. Der er alt lige fra organisering, teamforståelse og koncept, til økonomi, regler og afvikling m.m.

Udover at stille gode og aktiverende spørgsmål til os og vores projekt, kommer Den Lille Projekthåndbog også med et par forslag til forskellige aktiviteter. Under stort set hvert afsnit, om det så er markedsføringstiltag eller måder at mødes på, så er der muligheder. Men det bedste er, at den anerkender at der er mange forskellige måder at skabe kulturevents på.

Hvis du er kulturskaber, uanset niveau, så gør dig selv en tjeneste at kigge de små 100 sider igennem. Eller hop ind på Projekthåndbog.dk hvor der er mere materiale og endda også en podcast serie!

Er du ung kulturskaber eller kender du nogen? Måske er der nogen i dit netværk, der skal have stukket denne ressource i hånden, om ikke andet så bare som et supplement til de erfaringer de er ude at samle sig fra virkeligheden.

Ja, jeg kan i hvert fald kun anbefale at tjekke Den Lille Projekthåndbog ud. Også på grund af de online ressourcer i forskellige formater. Den kan ikke lave dit projekt for dig, men den kan give dig et lille kick, hvis du sidder fast et sted i processen og mangler inspiration.

Hvis du gerne vil udforske flere typer bøger om kulturskabelse og/eller scenekunst er du velkommen til at kigge på min liste af scenekunstbøger jeg har anmeldt lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D