Books,  Reviews,  Uncategorized

Pernille på Bogforum 2017

*This post is in Danish because I attended a big book-conference in Denmark*

Bogforum er en stor årlig bogmesse, der finder sted i København. Jeg deltog i fredagens program og her er et indblik i min oplevelse.

Efter en udmærket køretur fra Aarhus tidligt fredag morgen, med fire søde damer, heraf tre der også skulle til Bogforum, tjekkede jeg ind i presseloungen, hvor jeg stillede mine ting og fik et glas vand, inden jeg begav mig på opdagelse blandt de mange stande.

Der er mange mennesker i København og der var mange på Bogforum. Jeg besluttede mig for at skippe de første programpunkter jeg havde tænkt mig at tjekke ud, for bare at snuse rundt på standende og blive lidt bekendt med stedet. Jeg fandt mange spændende nicheboder, større forlag og et par halvdyre caféer med udmærket mad.

Jeg overværede H.K.H. Kronprinsesse Mary, tale om vigtigheden af at oplyse børn og unge i udviklingslandende (og generelt) om sex og graviditet. Det var et rigtig fint og velafviklet arrangement og historierne fra bogen “Childmothers” som var omdrejningspunktet for oplægget, gjorde indtryk.

Efter mere vandren i de store lokaler, var det blevet tid til den første signering på messen. Sara Blædel, krimiforfatter, sad klar til at signere eksemplarer af hendes nyeste bog “Ilkas Arv” som jeg har købt til min søster Louise, der er i New York for tiden, og derfor ikke selv kunne komme med til Bogforum. Vi er begge vilde med bøger, af lidt forskellige årsager – men jeg glæder mig til at smuglæse lidt i “Ilkas Arv” inden min søster får den. Da det blev min tur til at få signeret min bog af Sara Blædel, lagde hun mærke til at vi havde næsten samme nuance neglelak på, og så spurgte hun ind til hvad min søster laver i NYC, da jeg nævnte at bogen var til hende. Dét er en forfatter der er god til at relatere til sit publikum og være nærværende og opmærksom på hver enkelt, selv til sådan et arrangement, hvor det ellers gerne går lidt hurtigt – sådan Sara!

Lidt mere vandring og en tur ind omkring Børnenes Bogforum senere, sad jeg klar til at høre et interview med Anna Neye, forfatter til “Emma Gad for hvide”. Jeg havde set frem til at lære mere om Neyes hensigter med bogen, efter jeg hørte om udgivelsen tidligere på året. Jeg købte bogen på Bogforum og nåede derfor ikke at læse i den inden interviewet, men Neye var velformuleret, velartikuleret og må siges at have styr på sin research. Derudover er det bare en supervigtig bog, som alle burde tage stilling til. Da jeg mødte Neye til den efterfølgende signering, spurgte hun om jeg var blevet sur over bogens indhold eller noget hun havde sagt i interviewet. Ikke fordi jeg virkede vred, men nok mere fordi hun har modtaget meget blandede reaktioner på bogen. Det er også et sårbart emne for nogle mennesker, men jeg kan ikke understrege hvor vigtigt et emne den behandler.

Alt i alt var Bogforum en meget blandet oplevelse for mig. Jeg var kun tilstede 1 af programmets 3 dage, men følte alligevel at jeg havde set det meste da jeg tog derfra. Der var selvfølgelig meget mere i programmet, jeg også gerne ville have overværet, men ikke noget jeg absolut ikke ville undvære, nok også fordi jeg ikke har læst alle bestsellerne eller følger religiøst med i de nye upcoming literære talenter.

Jeg var lidt skuffet over de manglende messe-tilbud, da det meste kan fås meget billigere på nettet – plus at jeg ikke havde lyst til at slæbe en masse bøger med mig hjem til Aarhus.

Det var en god første gang på Bogforum, men det ville helt klart have været sjovere at have en ven med, have en madpakke klar og kende til lidt flere af de forfattere som programmet havde at byde på – men jeg skal helt sikkert afsted igen til næste år og gerne mere end én dag!

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D