The Playlist Readathon 2020
Books,  Uncategorized

Playlist Readathon 2020

Playlist Readathon 2020

This blogpost about the Playlist Readathon will be in Danish, since the readathon announcement is by Danish booktuber Blossoming Reading.

The Playlist Readathon 2020 af Josefine May er en læseudfordring for april måned 2020. Josefine May offentliggjorde udfordringen på hendes youtube kanal og har lavet rigtig flot grafik til også, så man kunne downloade det og være med i udfordringen.

The Playlist Readathon går ud på at man vælger et årti (eller flere), som man gerne vil “læse”. Til hvert årti er der 5 stikord eller ‘prompts’, og så gælder det om at finde en bog, der passer til. Da jeg også læste til OWLs Magical Readathon i april, tog jeg kun én af “playlisterne”. Stort set alle bøgerne er også læst til begge læseudfordringer, men det gik der også lidt sport i. Så skulle jeg jo lige pludselig finde en bog der kunne opfylde flere kriterier på én gang.

Alle bøgerne på listen havde jeg alligevel tænkt mig at læse på et eller andet tidspunkt. Så det var sjovt at kombinere med en lille udfordring eller to. Her er hvad jeg valgte at læse til The Playlist Readathon 2020:

Playlist readathon 2020

1990s Playlist prompts og bøger læst

Eftersom Josefine May har brugt tid på at lave en virkelig gennemført grafik til hvert årti’s playliste, skal I da ikke snydes for 1990erne lige her. Det er en oversigt over de prompts der skal bruges til 1990er playlisten, med ægte 90er æstetik i både tekst og baggrund. Det gør det bare endnu sjovere at deltage! Herunder følger min oversigt over de bøger jeg læste til hver prompt:

Playlist readathon 2020

Prompts / Stikord

 1. Nirvana “Smells like teen spirit” – Læs en bog med 2+ synsvinkler
  1. “Maybe a Fox” af Kathi Appelt & Alison McGhee er en rigtig sød bog om to søstre, sorg og venskaber.
 2. Take That “It only takes a minute” – Læs en bog under 150 sider
  1. “The Scruffy Piper” en Doctor Who minibog, med inspiration fra historien om rottefængeren.
 3. Spice Girls “Wannabe” – Læs en bog om en vennegruppe
  1. “The Wonderful Wizard of Oz” af L. Frank Baum, en kendt historie om en lille pige der finder venner i en anden verden
 4. Aqua “Barbie Girl” – Læs en filmatiseret bog
  1. “Fantastic Beasts & Where to find them” af J.K. Rowling. Jeg læste den illustrerede udgave og ikke filmmanuskriptet, selvom den også står på hylden. Billederne er bare så flotte!
 5. Backstreet Boys “I want it that way” – Læs en bog i din yndlingsgenre 
  1. “Little House on Rocky Ridge” af Roger Lea MacBride er første bog i serien om Laura Ingalls Wilders datter Rose. En serie jeg også læste som barn.

Alt i alt gik det rigtig godt med at få gennemført 1990erne af The Playlist Readathon for mit vedkommende. Det var også heldigt at de kunne gælde for både denne læseudfordring og mine OWLs. Især når jeg faktisk også fik læst en del andet ved siden af.

Deltog du også i The Playlist Readathon 2020? Hvilket årti valgte du/ville du have valgt at læse efter? Smid gerne en kommentar herunder og fortæl mig hvad du ville læse!

Hvis du har lyst, kan du se hvor langt jeg er med alle mine reading challenges lige her og måske lade dig inspirere lidt?

 

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D