Books,  Forfatter,  Uncategorized

Hvordan finder jeg ny læsning?

Hvis du ind imellem tænker ”jeg gider ikke rigtigt læse denne her” med en bestseller i hånden nede i boghandlen, men har svært ved at finde andre, spændende historier, så læs med her!

Jeg går tit i bogforretninger, oftest bare for at kigge på nye forsider, nye udgaver af bøger jeg kender eller for at se om der er nye trends i litteraturen jeg burde vide noget om. Jeg plejer til gengæld at stryge direkte forbi bestsellerhylderne.

Hvorfor ikke en bestseller?

Nogle gange har man brug for at læse noget andet, noget der overrasker eller måske bare ikke lige er hvad man havde regnet med, og det finder man sjældent på hylderne for mest solgte bøger. Desuden synes jeg tit, at alle andre allerede har læst dem (og så har jeg lidt mistet interessen fordi de har fortalt mig alt om den #spoilers), eller også er de i virkeligheden kun på hylden fordi det er en kendt forfatter, og ikke rigtig fordi bogen i sig selv er fantastisk læsning.

Sådan finder jeg nyt læsestof - til dig der er løbet tør for inspiration og spændende bøger. www.madebypernille.com

Jeg læser oftest skønlitteratur og gerne på Engelsk, så derfor finder du mig oftest ved hylderne med Engelsk fantasy, sci-fi og krimi. Her står jeg og scanner hylderne for spændende titler, flotte forsider og interessante bagsidetekster. Nogle gange har jeg set nogle bestemte bøger i mit Instagram feed, hvor andre bog-nørder har lagt en anmeldelse op, og så går jeg på bogjagt og ser om de lokale butikker har bøgerne hjemme (hvis ikke, så kan jeg godt finde på at bestille den på nettet).

Jeg spørger aldrig/sjældent de ansatte og jeg kigger først og fremmest på forsider eller ryggen af bogen, da det er meget få forsider man egentlig kan se. Hvis grafikken og titlen ser spændende og flot ud, læser jeg bagsideteksten og her finder jeg ud af om det er noget for mig. Jeg lægger bogen fra mig med det samme, hvis der kun er anmeldelser på bagsiden og ikke en beskrivelse eller uddrag af bogen. Jeg kan ikke bruge det til noget, at en eller anden avis mener at denne bog bare er super spændende og umulig at lægge fra sig – for i sidste ende siger det ikke noget om hvad indholdet er, og smag og behag er jo som bekendt forskelligt. Jeg stoler mere på en bogblogger, der læser samme type bøger som jeg selv, når jeg skal finde ny læsning, for så ved jeg om vi ’plejer’ at være enige.

Så en lille opsummering:

  • Instagram er en guldgrube, da du hurtigt kan finde forskellige menneskers meninger, samt få et overblik over hvad de ellers læser og hvad der trender, før bogen når de danske butikker. Derudover er billederne bare skønne at se på!
  • Bogbloggere er typisk læse-nørder, der skriver om bøger og deres læseoplevelser. Her kan det være en idé at følge et par stykker og måske finde nogle du er enig med. Her er chancen nemlig større for, at de så anbefaler bøger som du også vil kunne lide, hvis I ellers kan lide nogle af de samme titler.
  • Gå på opdagelse i butikkerne! Man skal virkeligt ikke undervurdere de bøger der står gemt lidt, rundt omkring i butikken og tag dig endeligt tid til at åbne et par af dem, læse bagsidetekster og gå efter førstehåndsindtryk. Du kan også altid spørge personalet og sige “hej, jeg kan typisk godt lide (en bestemt forfatter, genre, historietype etc.) og så er de for det meste virkeligt dygtige og skarpe til at hjælpe dig.

Det er ikke altid jeg rammer plet, men for det meste har jeg fundet virkeligt skønne bøger på denne måde og det var bl.a. sådan jeg fandt forfattere som Haruki Murakami, Andrzej Sapkowski og Neil Gaiman, som alle tre er skønne forfattere på helt hver deres måde.

God jagt I boghandlen og prøv at udfordre dig selv og dine læsevaner med at finde noget nyt! – Hvordan finder du oftest ny læsning?

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D