Forfatter hvad skal jeg give min betalæser
Forfatter,  Forfatter//Writer,  Uncategorized

Hvad skal jeg give min betalæser?

Hvad skal jeg give min betalæser?

“Hvad skal jeg give min betalæser?”. Hvis du er forfatter eller forfatterspire, kender du måske det spørgsmål. Er du usikker på hvordan du skal takke dine betalæsere for deres hjælp? Hvis det er tilfældet, har jeg her et par forslag til, hvad du kan gøre.

Professionel eller frivillig?

Alt efter om det er professionel feedback eller frivillige betalæsere, der har hjulpet dig, er der selvfølgelig forskel på, hvordan du bør tackle det. Se evt. mit indlæg her, hvor jeg forklarer de forskellige typer feedbackgivere og betalæsere.

Jeg vil i dette indlæg kun fokusere på de frivillige betalæsere. Ved professionel feedback koster det typisk en timepris eller lignende, og de fleste konsulenter har en standard kontrakt. Derfor det rimeligt nemt at finde ud af, hvad de forventer af dig og samarbejdet.

Tak til mine betalæsere

Som forfatter har du en række valgmuligheder for at takke dine betalæsere for deres hjælp. Husk på at de også udfører et stykke arbejde for dig, og det er god stil at give et eller andet tilbage, hvis de ikke bliver betalt.

Forfatter hvad skal jeg give min betalæser

Hvad skal jeg give min betalæser?

Ja, du kan jo fx

  • Skrive dem i din dedikation i bogen når den bliver udgivet (’Tak til mine forældre, min redaktør, mine betalæsere etc.). Alt efter hvor mange du har, kan du endda skrive deres navne i, så det føles mere personligt. Det er også nogle gange lidt sjovt for læserne at se hvem der har været med indover bogens udvikling.
  • Give dine betalæsere en personlig, signeret udgave af bogen hvis den bliver udgivet.
  • Give dem et gavekort til en boghandel eller en anden butik de synes er spændende. Det behøver ikke være et stort beløb og hvis de ikke forventer det, er det en fin lille overraskelse.
  • Send dem et takkekort med en personlig hilsen og sig tak for deres feedback. Så føler de at du sætter pris på dem og at de har gjort en forskel.

Du kan også vælge at

  • Tilbyde at give dem feedback på deres materiale, hvis de også selv skriver noget. Måske kan I få noget godt ud af hinanden ved at dele jeres historier og skriveprocesser?
  • Invitere dem på brunch eller eftermiddagskaffe (med kage) hjemme hos dig. Det giver den bonus at I også kan bruge et par timer på at snakke om din bog.
  • Give dem noget fan art inspireret af din bog. Hvis du er typen der er kreativ eller allerede har udgivet nogle bøger/har nogle fans, kan det være fan art er noget for dine betalæsere. Hvis de kan lide historien og karaktererne er de måske interesserede i et bogmærke med hovedpersonen på eller en lille illustration? Her er det kun din fantasi der sætter grænser og du kan bruge lige præcis det du kan.

Forfattere er forskellige

Der er virkeligt mange muligheder for at takke sine betalæsere på kreative måder. Det er bare med at finde ud af, hvad ’din stil’ er og hvad dine betalæsere reagerer godt på. Hvis du har fundet betalæsere der er super gode til at give brugbar feedback, vil du formentlig gerne beholde dem. Derfor er det en god idé at takke dem ved at give dem et eller andet. Det vigtigste er bare at du gør noget der fungerer godt for dig.

Held og lykke med dine betalæsere og skriverier!

Har du fundet en god måde at sige tak til dine betalæsere på? Del det gerne i kommentarerne herunder – måske vi kan inspirere hinanden?

Hvis du kunne tænke dig at læse mine øvrige blogindlæg om feedback og betalæsere, har jeg samlet dem i mit ressourcebibliotek for forfattere lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D