Books,  Læser,  Reader,  Reviews,  Uncategorized

Bog anmeldelse: Krigeren – på den yderste ø

Bog anmeldelse af Krigeren – på den yderste ø

Krigeren – på den yderste ø er første bog i serien om krigeren Odd. Serien er en dansk fantasy serie af Josefine Ottesen.

Krigeren – på den yderste ø

“Som ganske lille skyllede Odd i land på Berkanas ø, og siden er han blevet holdt som træl af troldkvinden, der vil give den unge mand tilbage som offer til havet. Odd selv drømmer hemmeligt om at blive kriger i kongens hird, men vejen mod målet er ikke bare uendelig lang; den bliver også blodig og fuld af svig.”

Ovenstående tekst er lånt fra bogens bagside

En kriger fantasy

Altså, først og fremmest må jeg sige at denne bog leverede nøjagtig hvad jeg forventede. Der er masser af “vikinge-vold” og hvad der ellers hører med. Dertil er der også tydelige klasseskel med trælle, tyve og herremænd med magt.

Odd er ikke ligefrem helte-typen, men mere en anti-helt der tilfældigvis heller ikke er super usympatisk. Eller, han deltager i krigstogter så selvfølgelig er nogle af hans handlinger derefter. I løbet af bogen, følger vi ham i hans rejse mod at blive en mand. Det fungerer uden de store udsving og Odd bliver sat på prøve i den ene nye situation efter den anden.

Den er velskrevet, den fungerer og tegner til at være en solid start på en klassisk kriger-fantasy i en middelalderlig setting.

 

Lige ud ad landevejen

Krigeren – På Den Yderste Ø af Josefine Ottesen er meget lige ud ad landevejen. Der er ikke nogle super skæve og interessante plot twists, eller nogen særlig world-building der gør den unik. Men det er okay for det er en bog der lover en kriger serie om Odd, der har simple drømme. Det får vi så.

Så hvis du er til velskrevet vikinge-vibes og masser af vold, slåskampe, blod og mudder, så er det en udmærket bog. Spændingen er der i hvert fald og karaktergalleriet er varieret og interessant.

Har du læst bøger som denne? Husk at du kan gå på opdagelse i min bogreol lige her og se hvad jeg ellers har læst og anmeldt her på bloggen.

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D