Books,  Læser,  Reader,  Reviews,  Uncategorized

Bog anmeldelse: Krigeren – bag borgens mure

Bog anmeldelse af Krigeren – bag borgens mure

Krigeren – bag borgens mure er anden bog i serien om krigeren Odd. Serien er en dansk fantasy serie af Josefine Ottesen.

Krigeren – bag borgens mure

“Plyndringstogter og bersærkergang hører krigerlivet til, og Odd står ikke tilbage for nogen i kamp. Samtidig fører livet i kongens hird ham imidlertid tættere på den uberegnelige kongesøn, Ansur, end han bryder sig om.”

Ovenstående tekst er lånt fra bogens bagside.

Besærkeren Odd

I første bog På Den Yderste Ø, får vi lært Odd at kende som en ung dreng/mand der drømmer om at blive en del af kongens hird. I Krigeren – Bag Borgens Mure følger vi ham ind i krigerverdenen, hvor han for alvor gør sig bemærket.

Odd finder mere og mere styrke og vokser tydeligt med opgaverne i løbet af anden bog i serien. Sproget er stadig fængende, Odds verden bliver større og vi som læsere får introduceret mere af den verden og de kulturer der omgiver Odds eget hjemland. Der er dog ikke vanvittig meget eksotisk over det andet end at det fungerer som udmærkede baggrunde til de scener hvor Odd og hans kriger kammerater går helt amok.

Bromance med prinsen

I Bag Borgens Mure møder vi den jævnaldrende prins Ansur, der tydeligvis har et helt andet gemyt end Odd. Han er mere til fest, farver og spræl og har vist hverken kriger evner eller ambitioner. Så er det jo godt han har Odd i baghaven.

Ansur pirrer og tirrer Odd gevaldigt meget og det giver en god gnidning i historien og lidt mere kød på forløbet. Især at de to har en konstant bromance kørende, der aldrig rigtig lander. Der er også andre rigtig gode karakterer med, der foldes lidt mere ud i Bag Borgens Mure og Odd bliver udfordret på hans tanker om hvordan han er som voksen mand med ansvar.

Der er generelt mange varierede repræsentationer af mandlighed og maskulinitet, der alle bliver udfordrede i løbet af bogen.

Helt enkelt en god fortsættelse til en solid 1’er. Stadig meget klassisk vikinge-vibe med mudder og blod agtig fantasy.

Hvis du er nysgerrig på hvad jeg ellers læser og anmelder, er du velkommen til at kigge på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D