book review lille-handbog-for-dramatiklaerere af Kitter Krebs
Books,  Læser,  Reviews,  Uncategorized

Book review: Lille håndbog for dramatiklærere

Bog anmeldelse af Lille håndbog for dramatiklærere

Lille håndbog for dramatiklærere er endnu en teaterfaglig bog af Kitter Krebs. Bogen er ganske rigtigt lille og i håndbogsformat, næsten til at have i lommen. Jeg har modtaget et anmeldereksemplar af bogen.

Tak til Kitter Krebs og Forlaget Ravnerock for anmeldereksemplaret.

Håndbog for dramatiklærere

Denne bog er hvad den lover; en håndbog med øvelser og indsigter for dramatiklærere, med elever på efterskole og gymnasie niveau. Andre dramalærere vil også kunne få gavn af den, da øvelserne dækker nogle gode baser i dramatikkens verden.

Bogen går direkte til sagen, med håndgribelige og let-forståelige øvelser. Nogle af dem er måske mere velkendte for den teatervante, men ikke desto mindre er det solide øvelser af en grund. Kitter drager på erfaringen med mange års undervisning og det giver et trygt grundlag som læser.

Undervejs får vi formidlet både lidt “hvorfor” men også “hvordan” vi skal gå til de enkelte øvelser. Det er rart med en lille guide i, hvad man kan få ud af de forskellige øvelser også. Er det teamwork, forståelse for rollerne osv. Kitter lægger også vægt på at ikke kun dramaelever kan få glæde af øvelserne, men at de også sagtens kan bruges i andre kursus sammenhænge. Det vil jeg give hende ret i, netop også fordi nogle af teatrets basale virkemidler er at være til stede og agere med overbevisning og sige ja til nye muligheder. Hvilket er noget de fleste kan få noget ud af.

Cover Book review lille håndbog for dramatiklærere af kitter krebs

Dramatiklærer eller kursusleder?

Uanset om du har med dramaelever eller workshop-kursister at gøre, kan denne bog være noget for dig. Hvis du er teaterfaglig og har megen litteratur med teaterøvelser stående på hylden, er der måske ikke så meget nyt i selve øvelserne. Men det kan være Kitters erfaringer og måder at anvende øvelserne på, kan give lidt ny inspiration til dig og dine elever.

Denne Lille håndbog for dramatiklærere er en solid lille håndbog med konkrete øvelser. Lige til at gå på gulvet med, uanset niveau.

4/5 stjerner for en veludført håndbog, opdateret til samtiden og med øje for, hvad nutidens dramaelever kan få gavn af i undervisningen.

Har du læst noget af Kitter Krebs eller er du dramalærer? Smid gerne en kommentar herunder!

Hvis du har lyst til mere læseinspiration er du velkommen til at tage et kig på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D