Boganmeldelse Verdensherrerne - Opvågningen af Pernille Neergård
Books,  Reviews,  Uncategorized

Boganmeldelse: Verdensherrerne – Opvågningen

Boganmeldelse af Verdensherrerne – Opvågningen

Verdensherrerne – Opvågningen er første bind i en fantasy serie af Pernille Neergård. Den handler om en ung pige med magiske kræfter, der bliver sendt på en skole i en parallelverden kaldet Elamenta. Jeg har modtaget et eksemplar af bogen til anmeldelse her på bloggen.

Tak til Forlaget Dreamlitt og forfatter Pernille Neergård for anmeldereksemplaret.

Verdensherrerne – Opvågningen

“Annas Evne vågner efter et opgør mod hendes forfølgere. For at lære at kontrollere sine kræfter bliver hun sendt til Jordens parallelverden, Elamenta. Anna befinder sig nu i en racekrig mellem Elamenta og Skyggeriget, og da hendes Evne udviser særlige egenskaber, bliver hun undervist af selveste Seeren.

Men hvorfor underviser Seeren hende i emner, som er forbudt for andre elever på Underskolen? Hvorfor hvisker folk bag hendes ryg? Og hvad er i virkeligheden sandheden om hendes forældre?”

Ovenstående beskrivelse af bogen er venligst lånt fra bogens bagside.

En teenagepige på en skole for børn med magiske kræfter

Ja, det koncept i sig selv er jo ikke så nyt. Men det er også en setting der (som oftest) fungerer. For Verdensherrerne – Opvågningen, starter Anna med at være i vores verden, Jorden. Her finder vi ud af at hun har problemer i skolen, men vi er ret hurtigt videre med handlingen. Nu skal hun til Elamenta og undervises så hun kan styre sine magiske kræfter. Hun er tilmed en af dem med ‘mere magi’ end så mange andre. Der er lidt “the chosen one” over det allerede.

Idet mindste kender Anna allerede lidt til Elamenta, inden hun skal afsted, da hun har familie der. Hvordan det helt præcist fungerer med rejser frem og tilbage er ikke helt tydeligt. Det påvirker også læseoplevelsen senere, da hun ikke ved særlig meget om Elamenta, taget i betragtning at hun ofte har været på sommerferie der.

Anna kommer på skolen, møder en flok drenge, der får til opgave at være hendes skole-buddies og de udvikler et fint venskab. Drengene er en god og troværdig vennegruppe, men det går lidt for nemt for Anna at blive venner med dem. Taget i betragtning at hun havde det svært i skolen på Jorden, ville det have været mere troværdigt at hun også havde svært ved at få venner så hurtigt, på Underskolen.

Boganmeldelse Verdensherrerne - Opvågningen af Pernille Neergård

Nordisk Mytologi, Odins røv og Jeanne D’Arc

Når de bander i Elamenta er de glade for at ytre “Odins røv”. Det i sig selv er faktisk ret sjovt. Men noget jeg ikke helt synes fungerede for Neergård, er brugen af Nordisk mytologis fremtrædende figurer i Elamenta. Elamenta og Valhal/Asgård/Midgård etc. bliver ikke helt flettet elegant nok ind i hinanden. Det var som at læse et lidt forceret cross-over mellem to verdener. Jeg er i forvejen skeptisk for fantasy der ‘låner’ fra mytologi og fortællinger vi kender i forvejen og det fungerede ikke for mig i Verdensherrerne – Opvågningen, desværre. Der er ellers nogle sjove, nye ‘takes’ på mange af figurerne, men de kommer bare ikke til deres ret i Elamenta.

At Neergård også i Elamenta og på Underskolen inkluderer kendte personaer som Jeanne D’Arc og Nefertiti er mig en gåde. Det er igen, meget sjovt, men der er ingen tydelig hensigt bag og informationen forsvinder lidt i resten af handlingen. Så hvis der er en grund til at disse historiske figurer pludselig er at finde i Elamenta, kunne det være rart at få afdækket lidt tydeligere.

Ideerne er fine nok, men for Neergårds Verdensherrerne – Opvågningen er min klare anbefaling at “less is more”. Elamenta ville have fået mere pondus i sig selv og mere plads til verdens-udfoldelse, hvis ikke vi også skulle høre om gamle nordiske guder og seje historiske damer.

Elamenta, krig og romance

Nu hvor jeg har fået alt ovenstående af vejen, må jeg indrømme at jeg godt kunne lide bogen og Elamentas univers. Jeg fløj igennem den! Til trods for forfatterens behov for at have alt muligt med. Det er ikke nødvendigvis en super velkonstrueret bog, men det er en fin fantasy fortælling. Især for de yngre teenagere, der godt kan lide at læse om muligheden for at være en helt almindelig Anna, med magiske kræfter. Nye venner, en magisk skole, krig mellem de gode og de onde og dem vi ikke kender. Lidt kærlighed, en prins og identitetskrise med masser af hemmeligheder.

Der er nok at komme efter i Elamenta og den er rimelig velskrevet og læsevenlig. Jeg synes dog at der er så rigeligt med plot og ‘nyt univers’ i, at det er synd vi kun har fået 1 bog ud af det indtil videre! Men jeg er spændt på at se hvor bog 2 bringer os hen!

Hvis du er ude efter en “rating” vil jeg give den 3,5 ud af 5 stjerner (men hvis du synes det er mega fedt at der er Nordisk Mytologi og andre tilfældige historiske personer med, så kan vi godt sige 4 stjerner).

Har du læst Verdensherrerne – Opvågningen af Pernille Neergård? Kan du godt lide når forfattere fletter Nordisk Mytologi og andre fortællinger ind i deres bøger? Lad mig vide hvad du synes i kommentarfeltet herunder! Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Hvis du har lyst til mere læseinspiration er du velkommen til at tage et kig på min samling af boganmeldelser lige her>>

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D