Books,  Reviews,  Uncategorized

Bookreview: Dragernes Konge – Heksejægerens bytte

This blogpost will be in Danish, because I received a Danish book from a publicist, in return for my honest opinion.

Dragernes Konge – Heksejægerens bytte

REKLAME – Jeg modtog et gratis eksemplar af bogen fra forlaget, for at give en ærlig anmeldelse af den. Jeg er hverken betalt af forlaget eller forfatteren og alt i dette indlæg er udtryk for mine egne holdninger.

“Dragernes Konge – Heksejægerens bytte” fra Forlaget Tellerup er den første bog i serien “Dragernes Konge” af Pernille Eybye og Carina Evytt, hvor Pernille Eybye er forfatteren bag ’Heksejægerens bytte”. Som beskrevet på bogens bagside er det en fantasyserie om kærlighed, venskab og magi.

Handling:

I “Dragernes Konge – Heksejægerens bytte” møder vi den urtekyndiges datter, Lill, og en ung smed ved navn Taysin. De lever en mere eller mindre beskyttet tilværelse i en lille landsby i landet Perina, hvor heksejægere har hærget landet de seneste 20 år, efter drabet på den tidligere konge. En dag kommer heksejægerne på besøg i byen og Lill og Taysin bliver kastet ud af deres vante rammer – ud på eventyr og en søgen efter tryghed.

Anmeldelsen:

Først og fremmest er det en ret tyk bog jeg fik ind ad døren (600 sider) og, værende en læsehest, var jeg begejstret med det samme og jeg håbede bogen ville være de mange sider værd – det eneste der er værre end en alt for kort bog, er en alt for lang bog!

Første bind af serien skuffede bestemt ikke og jeg havde virkeligt svært ved at lægge bogen fra mig og måtte konstant sige ”bare ét kapitel mere…” – den var nem at falde ind i og komme igennem, og vil også være et oplagt valg for de yngre/mindre erfarne læsere, da tempoet i bogen heller ikke er for hastigt.

bookreview_dragerneskonge1pernilleeybye

Personligt synes jeg dog at man sagtens kunne have forkortet nogle scener og forlænget andre, fx var der lige lovlig meget opbygning frem mod nogle af afsløringerne i bogen, hvor jeg lang tid før, havde set et ”plot twist” komme – det generede ikke læseoplevelsen, men gjorde bare at nogle sider føltes overflødige og langsommelige, når man som læser ved hvor man er på vej hen, og der hele tiden bliver hintet til det samme.

I mine øjne var der også alt for meget pladder-romantik mellem to af karaktererne, hvor jeg begyndte at springe over de steder i teksten, hvor de tænker på hinanden og hinandens kroppe, fordi det simpelthen bliver irrelevant for handlingen, når jeg som læser allerede ved hvordan de har det med hinanden. Jeg gætter på at de yngre læsere vil finde denne del meget mere spændende, end jeg – især hvis man er vild med kærlighedshistorier.

Figurerne føles umiddelbart ret 1 dimensionelle, men det kan have noget at gøre med den meget simple, middelalderlige magiske verden de befinder sig i – der ér ikke så meget for dem at forholde sig til, udover det der er lige foran dem og de lever et simpelt liv. Forfatteren har dog formået at give dem både følelser, tanker og reaktionsmønstre der virker ægte, komplekse og relatérbare, så de lidt flade personligheder får lidt mere liv og dermed undgår at føles alt for stereotype (det er især den klassiske middelalder-fantasy historie der står frem for mig, med helten og den unge skønjomfru i nød samt at bogen følger de mest klassiske fremstillinger af magi, hekse, drager osv.).

Bogen overraskede mig ikke på noget tidspunkt men alligevel var det en fornøjelse at læse den og som sagt, jeg kunne dårligt lægge den fra mig og med det samme jeg havde afsluttet den, gik jeg på jagt på min boghylde efter ”Dragernes Konge – Gøglerkongens Sværd”, 2eren i serien.

Hvis du er til klassisk fantasy magi med drager, hekse, helte, plyndringer, hemmeligheder og onde mænd (og en god portion kærlighed), så kan ”Dragernes Konge – Heksejægerens Bytte” i den grad anbefales!

(Hvis du leder efter stjerner, ville jeg give den 4/6, selvom jeg ikke normalt benytter en bedømmelses-skala 😊 )

Har du læst Dragernes Konge? 

Share this blogpost or follow the blog for more!

2 Comments

Tell me what you think! :D

%d bloggers like this: