Books,  Reviews,  Uncategorized

Bookreview: Dragernes Konge – Banneret Samles

REKLAME – Jeg modtog et gratis eksemplar af bogen fra forlaget, for at give en ærlig anmeldelse af den. Jeg er hverken betalt af forlaget eller forfatteren og alt i dette indlæg er udtryk for mine egne holdninger.

This blogpost will be in Danish, because I received a Danish book from a publicist, in return for my honest opinion.

“Dragernes Konge – Banneret samles” fra Forlaget Tellerup er den tredje bog i serien “Dragernes Konge” af Pernille Eybye og Carina Evytt, der begge har bidraget til denne bog. Som beskrevet på bogens bagside er det en fantasyserie om kærlighed, venskab og magi.

Har du læst mine anmeldelser af “Dragernes Konge – Heksejægerens bytte” og ”Dragernes Konge – Gøglerkongens sværd” ?

Handling:

I ”Dragernes Konge – Banneret samles” mødes hele persongalleriet fra den første og den anden bog i serien, der hvor vi forlod dem. Kiri og Lill er nu samlet, ligesom Waris, Josvai og Svart møder Taysin og snart må de alle finde ud af hvem man kan stole på og om de kan hjælpe hinanden, mens den onde konge Tarodan, stadig har magten over fantasy landet Perina og en mørk troldmand er på jagt efter dem alle, af forskellige årsager. Det er på tide at den sande tronfølger opbygger sin hær, men det kan være svært.

Anmeldelsen:

Ja, jeg må indrømme jeg havde set frem til ”Banneret samles” da vi netop får forbundet de bannerstykker hhv. tre af karaktererne bærer rundt på og vi får dermed også en del af deres baggrundshistorie og hvor to af dem bagefter virker som mere dybe karakterer, mister den sidste noget kant og forbliver lidt flad i skildringen (ingen spoilers).

anmeldelsedragerneskonge3

Taysin og Lill fra bog 1, møder Kiri og hendes venner fra bog 2 og de bliver alle sammen jagtet af slavehandlere, Tarodans folk og den mørke troldmand Artain, der dog viser sig at have sine helt egne planer med dem, hvilket er et fint twist, men jeg nåede aldrig helt at tro på den del af historien, da det virker alt for letkøbt og simpelt, at han selvfølgelig bare dukker op alle steder og pludselig fremstår som en helt anden karakter end vi efterlod ham. Dén udvikling kunne godt have taget længere tid, for at opretholde spændingen. I stedet virker det som om Artains underplot er med bare for at fremme konflikterne mellem hovedpersonerne.

Man kunne, i mine øjne, med fordel have udeladt en del af de erotiske tanker/scener (igen) til fordel for at bygge mere på ovenstående som en konflikt, og samtidig have skærpet nogle af konflikterne mellem de forskellige folkeslag og undergrupper i historien. Det virker som om ”Dragernes Konge – Banneret samles” er den del af Hobitten filmene hvor de ikke laver andet end at gå, eller de første mange afsnit (12 ud af 24) af ”Bamses Julerejse” hvor man bare venter på at de kommer afsted, mens forfatterne hygger sig med romancer og middelalderlige voksen-scener. Jeg var ikke stor fan, og savnede mere spænding, action og udnyttelse af de konflikter der blev introduceret men aldrig rigtig samlet op.

Med det sagt, glæder jeg mig meget til fjerde bog i serien når den udkommer, da jeg forventer, at det er her vi får hvad vi har ventet på af opgør, store fantasy slag, drager for fuld udblæsning og vild magi.

Jeg kunne dårligt lægge bogen fra mig, da den heldigvis er så velskrevet at man nemt falder ind i handlingen og karaktererne og før man ser sig om er man fløjet gennem kapitlerne. Der er især nogle af karakterernes udvikling jeg nød at følge, som fx Svart og Kiri fra ”Dragernes Konge – Gøglerkongens sværd” der får endnu mere dybde i denne bog.

 

hvis du læser ”Dragernes Konge” serien for fantasy delen, og ligesom jeg, ikke er så interesseret i romancerne medmindre de bidrager til konflikterne og handlingens fremgang, kan du roligt springe de mest hede kapitler over i ”Dragernes Konge – Banneret samles” uden at gå glip af det helt store.

Hvis du elsker at læse om kærlighed og romantiske intriger (samt erotiske scener) med dine yndlingskarakterer, skal du ikke lede længere – så er ”Dragernes Konge – Banneret samles” lige hvad du har ventet på 😉

Har du læst serien eller lyder den lige som noget for dig? Lad mig høre hvad du tænker, i kommentarsporet herunder!

(Hvis jeg skulle give stjerner ville jeg give denne bog 3/6 stjerner, selvom jeg normalt ikke benytter en bedømmelsesskala 😊 )

Share this blogpost or follow the blog for more!

Tell me what you think! :D

%d bloggers like this: